Ik wil vinden...

Onze reis - succes met traditie

Historie Gruender

1920 - Onze reis begint...

Het eerste hoofdstuk van het Niedax succesverhaal wordt geschreven door de Ingenieurs Alexander Niedergesäß en Fritz Axthelm. 

In 1920 richtten ze de Niedergesäß & Co. OHG op in Berlijn. Het assortiment van het bedrijf is een antwoord op de snelle ontwikkeling van de jonge elektrische industrie en de bijbehorende   behoefte aan bevestigings- en kabeltransportmaterialen. Vijf jaar later wordt de productie verplaatst naar Herzberg/Elster in Brandenburg; kort daarna wordt het handelsmerk "NIEDAX" geregistreerd.

In 1928 konden de succesvolle pioniers Niedergesäß en Axthelm patent en patenteren op de "NIEDAX spreidanker plug", die decennialang de core business van het bedrijf domineert.                        

Historie Werk Herzberg 1936

1936 - vestiging Linz am Rhein

Na de vernietiging van het hoofdkantoor in Berlijn in 1944 als gevolg van de Tweede Wereldoorlog en de onteigening van de productiefaciliteit in Herzberg/Elster in 1950, blijft Berlijn in eerste instantie het hoofdkantoor van het bedrijf en in 1948 werd in Linz am Rhein een vestiging opgericht. 

Historie Linz Am Rhein Production Site En Headquarters 1955

1955 - Niedax GmbH is een feit

Vanaf 1 januari 1955 opereert Niedax GmbH als zelfstandige onderneming in Linz am Rhein. Niedergesäß & Co. OHG in Berlijn blijft een zelfstandig bedrijf.

Verdere octrooiaanvragen maken het assortiment compleet, zoals de kabelklem met hamervoet®.

Production Site St Katharinen 1983

1970 - St. Katharinen

De jaren '70 werden gekenmerkt door toekomstgerichte beslissingen: Met de aankoop van een stuk grond van maar liefst 280,000m² op het industrieterrein in St. Katharinen, in de buurt van Linz am Rhein, werd de productielocatie steeds verder uitgebreid in de decennia die volgden. 

Aan het einde van de jaren '70 werd de gehele productie uiteindelijk verplaatst naar St. Katharinen. Het hoofdkantoor bleef in Linz am Rhein, waar het vandaag de dag nog gevestigd is.

Met de lancering van het kabelgootprogramma in 1971 werd de basis gelegd voor de overgang van een werkplaats naar een industriële productie. De ingebruikname van een eigen verzinkerij in 1975 betekende een belangrijke uitbreiding.

St Katharinen 2021

1990 - Uitbreidingen

Vanaf midden jaren '90, groeide Niedax GmbH snel in- en buiten Duitsland door strategische acquisities.

Inmiddels met meer dan 64 verkoopkantoren in meer dan 34 verschillende landen, 80 distributie partners en 21 productielocaties, is de NIEDAX GROUP een begrip in de markt. Gecombineerd met strategische samenwerkingen met de elektrotechnische groothandels en eigen magazijnen stellen de NIEDAX GROUP in staat om snel en flexibel te opereren in de gehele wereld.

De centrale productielocatie in St. Katharinen (inmiddels ruim 300,000m²) huisvest ook ALLEGRO, een 10,000m² technology centre met één van de modernste verzinkerij in Europa.

Csm Spende Hochwasser 352D76e5a0

Internationaal lokaal

NIEDAX GROUP streeft naast wereldwijde bereik ook naar een lokale aanwezigheid. Met onze eigen verkoopkantoren en productielocaties over de gehele wereld heeft de NIEDAX GROUP een uitstekend internationaal netwerk.

Dichtbij de klant is essentieel en biedt flexibiliteit, zekerheid om snel in te springen en u te ondersteunen in een dynamische markt.

NIEDAX GROUP - Altijd dichtbij

Heeft u nog vragen?

Onze experts staan graag voor u klaar!

Gouda Holland, dé specialist in kabeldraagsystemen

Direct naar productenportaal